Stora kliv i Stockholm

Skrivet i Allmänt den 2011-12-01 klockan 15:11:13

Förra torsdagen tog vi vårt pick och pack, slängde in det i buss och i bil, och sedan var det Stockholmstockholmstockholm som gällde! I alla fall till fredag kväll.

Vi hade inte någon aning om vad som skulle hända där uppe, men vi kom fram, gick till Emmas studio och träffade henne där och då avslöjade hon hur våra två dagar skulle se ut.
Vi gick till Dagens Industri på studiebesök, sedan var det eventet/presskonferensen Sport&Pengar som gällde. Vi fotade möten, mingel och prisutdelning och de ville ha bilderna samma kväll. Grymt kul, men svårt då vi inte fotat pressfoto förut. En bra erfarenhet helt enkelt!
Senare på kvällen skulle vi till invigningen av Awesome Rags, men vi fick inte komma in för vi var för små. Hurra för att bli vuxen om några månader säger jag! Men vi gav oss ut på Stockholms gator och fotade staden då den är som finast-kvällen.

På fredagen skulle vi ta 6 foton till ett påhittad bildreportage, rubriken var "Hemlösa i Stockholm". Det är ju inte varje dag man går och fotar hemlösa människor precis. En utmaning som heter duga! Skulle de bli arga? Vad skulle de då göra? Skulle de säga något? Hur nära kan man gå utan att känna sig vidrig? Liksom "Hej, du får inga pengar av mig. Och ja justja, så tänkte jag fota dig också! Hoppas det är lugnt". Det var ingen bekväm situation alls, men jag tror vi alla utvecklades av det!
På fredagen skulle vi även ta 4 nyhetsbilder till nyheter som Emma hittat på. De var: Översvämning i Gamla stan när isen smälter, Svampen ska rivas, shoppingkaos på Drottninggatan innan jul, kaos i trafiken.

Grym resa, grymma utmaningar, grymma erfarenter. 

/Jessica

Presskonferens, "Hemlösa i Stockholm" och nyhetsbild


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback