Boda Borg

Skrivet i Allmänt den 2011-12-18 klockan 17:07:19

Hej! I fredags så bjöd våran kära fotolärare Emma oss i fotoklassen och dem i journalistik på en trip till Boda Borg i Oxelösund. Jag måste faktiskt medge att det lag jag var med i var rätt så grymma (7 banor på två timmar), men tyvärr så räckte det inte till en seger, utan "mixlaget" (med Emma som lagkapten) vann över oss med ett poäng ;) Nåja, det var väldigt roligt i alla fall :D
/Rebecca


The Girl With the Dragon Tattoo

Skrivet i Arbeten och uppgifter den 2011-12-16 klockan 09:47:57


Oooch här kommer min version av den filmen! Och min produktbild!
/Rebecca


Xperiance my phooone osv

Skrivet i Allmänt den 2011-12-16 klockan 09:39:30

Hallå!
Denna vecka har vi sysslat med reklamfoto i all ära. Jag har haft min käre vän Frida, min mobil och en parfym som offer för dessa plåtningar och detta var vad jag åstadkom:





Och parfymen ville inte laddas upp av internet. Livet!

/Isabell



filmaffisch & stillebenbild

Skrivet i Arbeten och uppgifter den 2011-12-16 klockan 09:34:05


Filmafisch till "The girl with the dargon tattoo"


Stillebenbild

/Frida P
http://friidaaafoto.blogg.se/





STUDIEBESÖK OCH STILLEBENFOTO

Skrivet i Fotoresor den 2011-12-15 klockan 15:48:37

Hej!

Jag tänkte bara dela med mig lite av vad som hände förra fredagen. 
Vi har nu, som alla innan redan skrivit, kommit till en del i fotokursen där vi ska plåta reklamfoto, vilket vi ägnade förra veckan och denna veckan åt.

I fredags drog vi till Stockholm - igen. Det är väldigt kul! Och mer än hälften av klassen var sjuka, så vi var bara fyra stycken som kom iväg. 
Dagen började med studiebesök hos Kjell B Persson, han plåtar mest produkter och stilleben. Han pratade massor, visade oss lite trix som han brukar använda i photoshop, och så visade han även hur själva plåtningen brukar gå till när han gör det. Det var verkligen ett ascoolt och grymt lärorikt studiebesök (även fast han drog över en timma, men det gjorde inte så mycket för man lärde sig nya saker typ varje minut)!
Efter det skulle vi fota stilleben i Emmas studio.

Jag har aldrig förr lärt mig så mycket på så kort tid, man skulle haft något att skriva på så man kunde komma ihåg allt han sa. Men det får jag ta med mig till nästa gång!

Jessica
jessicamariafoto.blogg.se


Drakflickan

Skrivet i Arbeten och uppgifter den 2011-12-15 klockan 15:32:09

Så som du kanske har sett så har några andra redan postat bilder från vår senaste fotouppgift men ingen av dom hade lagt upp en bild på film-postern vi skulle göra. Så då gör jag det. :)

Här är en bild jag tog på Frida som jag sedan redigerat i photoshop. Först hade jag tänkt göra något annat men det blev aldrig riktigt bra så jag bestämde mig för att tänka om. Iaf, här är min version av en poster till "The Girl With The Dragon Tattoo"! :D

// Gina



Reklamfoto

Skrivet i Arbeten och uppgifter den 2011-12-15 klockan 13:08:08



Veckans, eller vill säga dessa två veckors, fotouppgift har varit reklamfoto. Vi skulle fota ett stilleben för en skönhetssida i en tidning, ett produktfoto samt göra en sammanställning av en filmaffisch (foto+layout). Här ovan ser ni mitt resultat på stilleben och produktfoto.
/Alexandra, www.alexandraeriksson.se


Stilleben.

Skrivet i Arbeten och uppgifter den 2011-12-15 klockan 11:36:14

Hej! Just nu håller vi i fotoklassen på med en uppgift som går ut på att fota en stilleben- bild, en reklambild och sedan en bild till att göra en egen filmaffisch till "The girl with the dragon tattoo". Så därför lägger jag upp ett av dessa tre moment, nämligen stilleben! (Ja, det är stilleben, fast med reklaminriktning...)
/Rebecca


Pressfoto

Skrivet i Arbeten och uppgifter den 2011-12-08 klockan 13:03:25

Tänkte ta och visa några bilder från Stockholmsresan (lite väl sent, jag vet) och låter dem tala för sig själva. Varsågoda!

*


/Alexandra, www.alexandraeriksson.se


Olika tak, shopping & trappor

Skrivet i Fotoresor den 2011-12-02 klockan 10:20:37

Jag är lite lat idag så jag låter bilderna tala för sig själva. XD
Tagna på olika ställen i Stockholm under fotoresan förra veckan. :)
// Gina


Fotoutställning 1 december 2011

Skrivet i Allmänt den 2011-12-01 klockan 22:52:10

61 stycken kom på våran lilla fotoutställning, det var mycket mer än vad vi hade räknat med! Alla verkade tycka om våra bilder och vi fick många fina komplimanger. Även fikat verkade populärt!
Kul att så många kom, det lär bli fler utställningar så då hoppas vi att det kommer ännu mer folk så vi kan slå det nuvarande besöksrekordet, hehe. 
/Frida P




Pressfoto i Stockholm

Skrivet i Arbeten och uppgifter den 2011-12-01 klockan 15:25:58

Vår sista uppgift i Stockholm förra veckan var att plåta nyhetsbilder till "tidningen". Vi gav oss ut halv tio på morgonen i stora staden och kom tillbaka till studion klockan fyra, och under den tiden skulle vi först fotografera fotoreportagen, och sedan fota nyhetsbilderna.
Nyhetsbilderna var betydligt lättare att fotografera rent mentalt, men det krävde ändå att man tänkte efter väldigt mycket och tänkte kreativt för att kunna få bilderna ihopkopplade med de nyhetsrubrikerna som vi fick. Det var väldigt svår uppgift också för att det enda vi fick var rubrikerna till de tänkta artiklarna.
Här är bilderna som jag fotograferade:

"Trafikkaos i Stockholm"

"Gamla Stan hotas av översvämning till våren på grund av mycket snö" - Den svåraste bilden eftersom det inte fanns någon snö, så jag fokuserade på vattnet i stället.
"Svampen på Stureplan ska rivas - folk trötta på fula betongkonstverk."

"Shoppingkaos på drottninggatan i jul."


Av: Sofia Andersson


Stora kliv i Stockholm

Skrivet i Allmänt den 2011-12-01 klockan 15:11:13

Förra torsdagen tog vi vårt pick och pack, slängde in det i buss och i bil, och sedan var det Stockholmstockholmstockholm som gällde! I alla fall till fredag kväll.

Vi hade inte någon aning om vad som skulle hända där uppe, men vi kom fram, gick till Emmas studio och träffade henne där och då avslöjade hon hur våra två dagar skulle se ut.
Vi gick till Dagens Industri på studiebesök, sedan var det eventet/presskonferensen Sport&Pengar som gällde. Vi fotade möten, mingel och prisutdelning och de ville ha bilderna samma kväll. Grymt kul, men svårt då vi inte fotat pressfoto förut. En bra erfarenhet helt enkelt!
Senare på kvällen skulle vi till invigningen av Awesome Rags, men vi fick inte komma in för vi var för små. Hurra för att bli vuxen om några månader säger jag! Men vi gav oss ut på Stockholms gator och fotade staden då den är som finast-kvällen.

På fredagen skulle vi ta 6 foton till ett påhittad bildreportage, rubriken var "Hemlösa i Stockholm". Det är ju inte varje dag man går och fotar hemlösa människor precis. En utmaning som heter duga! Skulle de bli arga? Vad skulle de då göra? Skulle de säga något? Hur nära kan man gå utan att känna sig vidrig? Liksom "Hej, du får inga pengar av mig. Och ja justja, så tänkte jag fota dig också! Hoppas det är lugnt". Det var ingen bekväm situation alls, men jag tror vi alla utvecklades av det!
På fredagen skulle vi även ta 4 nyhetsbilder till nyheter som Emma hittat på. De var: Översvämning i Gamla stan när isen smälter, Svampen ska rivas, shoppingkaos på Drottninggatan innan jul, kaos i trafiken.

Grym resa, grymma utmaningar, grymma erfarenter. 

/Jessica

Presskonferens, "Hemlösa i Stockholm" och nyhetsbild



Hemlösa i Stockholm

Skrivet i Allmänt den 2011-12-01 klockan 15:08:36


En annan uppgift under fredagen var att göra ett fotoreportage om hemlösa.
Det var en lite jobbigt uppgift då jag inte är världens mest framåta människa och fick dåligt samvete för att jag "drog nytta" av deras situation, tog mig i kragen ändå och knäppte ett par bilder. Den grupp jag var i knallade även till Söder och besökte utsidan på ett härbärge.









/ISABELL



Stockholms trippen..

Skrivet i Arbeten och uppgifter den 2011-12-01 klockan 15:06:59

Förra veckan var vi i stockholm på en liten fototrip där vi provade på hur man jobbar som en pressfotograf, vi hade ett event som hette Sport och Pengar som vi fotade, vi tog nyhetsbilder samt att vi fotade ett repotage om hemlösa. Repotaget var riktigt jobbigt men det var riktigt nyttigt, dels för att utmana sig själv men också för att öppna ögonen. Jag har verkligen insett att man ska verkligen inte klaga, det finns människor som har det tio gånger värre än en själv. Jag bjuder på min "favoritbild" från trippen.

/Frida Larsson, fridalarssonphotos.blogg.se


Fotoreportage

Skrivet i Arbeten och uppgifter den 2011-12-01 klockan 15:01:26

Idag har vi haft tid för att redigera våra bilder från resan till Stockholm förra veckan. Här kommer bilder från uppgiften, vilken gick ut på att skapa ett fotoreportage som skulle handla om hemlösa. Det var den absolut svåraste uppgiften vi hittills fått, för jag kan ju säga det att man inte känner sig som världens bästa människa när man står med en kamerautrustning som kostat 10,000 kr och ska fota en människa som inte ens har ett hem. Det var verkligen tydligt hur stört stora skillnader det är mellan människor i Sverige - och att ingen gör någonting åt det. Jag vill bara gråta och göra någonting för att ändra på samhället.
Anyways. Här är mitt reportage.
/Sofia


Av: Sofia Andersson


Nyhetsbilder a la Isabell

Skrivet i Allmänt den 2011-12-01 klockan 15:00:57


Hallå i den kanske julpyntade stugan!
Förra veckan var vi, som ni säkert vet, uppe i Stockholm omkringgåendes på Stockholms gator, "wooooow"-sägande av all julbelysning och alla människor och all trafik och hur fint det var och..

Hur som: På fredagen var ena uppgiften att ta nyhetsbilder. Detta är var litegrann vad jag åstadkom:










/1.Svampen ska rivas 2.Vattennivån stiger i Gamla Stan 3.Shoppingkaos 4.Trafikkaos/



Stockholmsresa 24-25/11

Skrivet i Allmänt den 2011-12-01 klockan 14:57:43

För en vecka sen så var vi i Stockholm och sov i Emmas studio och fick lite fotouppgifter som vi skulle göra.
Vi var på ett event som hette '' Sport & Pengar '', vi hade studiebesök DN och fick lyssna på deras bildredaktör som berättade en hel del intressanta saker. 
Sedan fick vi fotouppgifter som var t.ex att fota ett reportage om hemlösa. 
Dock kunde inte jag genomföra den uppgiften för det var alldeles för jobbigt och för känslomässigt för mig så jag fick fota ett annat reportage om vad jag ville och då valde jag att fota '' folk på resande fot i Stockholm '' och här nedan tänkte jag visa några bilder från resan. :) 



Två bilder från mitt reportage och sedan en bild på en liten buffé från Sport och Pengar 

/ Nathalie


Here we go...

Skrivet i Fotoresor den 2011-12-01 klockan 14:49:47

Stockholms resan förra veckan var awsome!
Over and out, stålmannen!


Kaos i stocholm!

Skrivet i Fotoresor den 2011-12-01 klockan 14:04:04





Kan inte riktift bestämma mig för vilken bild som är bäst sååå visar alla tre, hehe. Vi gick upp på en bro som låg vid sergels torg, Fick rätt fräna bilder faktiskt! För övrigt så tycker jag stockholmsresan var grymt rolig!

/Frida P


Ikväll smäller det

Skrivet i Allmänt den 2011-12-01 klockan 10:13:31



Ikväll är det våran fotoutställning på skolan och alla ska pallra sina rumpor dit tycker jag och hela fotoklassen! 
Med många fina bilder, fika och allmänt trevliga elever så finns det inget som säger att ni inte ska komma. 

Så kom kom kom!


/ Nathalie