Rookiefestivalen och Kaptenen

Skrivet i Fotoresor den 2011-10-30 klockan 22:50:56







Hallå mina vänner! Ser ni vilken grym snubbe jag fångat på bild? Ingen mindre än Kapten Röd!

Jag och två andra tjejer från Foto A fick äran att följa med Emmas assistent Isabelle till Rookiefestivalen och fota i Rockfotostudion för Rockfoto. Det var helt fantastiskt roligt, och minst lika jobbigt.

Tänkte ta och berätta mer om allting senare när jag redigerat klart lite oseriösa bilder på oss och en drös andra randoms. Just nu ville jag bara visa er dessa och berätta att vi kom hem levande med sjukt mycket ny erfarenhet. Eftersom vi jobbade där fick vi "Press"-skyltar att ha runt halsen och därmed fick vi stå i fotodiket och fota när banden spelades. Hur coolt som helst verkligen! Man kände sig jätte viktig, värsta VIP typ.

Se och njut, även om inte bilderna blev särskilt bra. Pusshej!

/Alexandra, www.alexandraeriksson.se


Sista dagen på Bildproffsen

Skrivet i APU praktik den 2011-10-28 klockan 19:06:21

Idag var den sista praktikdagen, två veckor har gått och jag har hunnit med mycket. Jag har varit en ständig iakttagare och assistent på fotograferingar. Jag har själv fotat i studion vid faktiskt tre tillfällen, även om den sista bara var en snabb fotografering. Jag har retuscherat lite bilder till riktiga kunder, jag har beskurit bilder och monterat i album samt att jag även haft kundkontakt. Sist men inte alls minst så har jag haft jävligt roligt, jag har varit hos underbara människor som jag har lärt mig massor av.

Jag tänkte dela med mig av någon bild från den sista fotograferingen jag gjorde, som var med bildproffset i egen hög person - Marie Linderholm, min handledare.

/Frida Larsson - www.fridalarssonphotos.blogg.se


En och en halv vecka av mitt liv spenderat på ett jobb som jag bara måste ha

Skrivet i APU praktik den 2011-10-28 klockan 14:31:01

Hej!

Nu sitter jag här hemma i mitt lilla hus på landet utanför Nyköping igen. Känns sjukt tomt. Inga bilar som bullrar utanför fönsterrutan hela dagarna. Inga bussar och tåg att skynda till. Inga fotograferingar som ska göras. Ingen klump i magen för att det ska bli spännande och läskigt att komma till jobbet ännu en dag. Ingen längtan efter att få sluta jobbet och komma hem till den pojke jag älskar. Ja, det är tomt här ute. Men en sak jag kan trösta mig med är att jag äntligen har fått höstlov. 

I och med att min pojkvän åkte till Malta med sin familj igår så hade jag då ingenstans att bo längre, och därför blev det så att jag hade min sista dag på apun i onsdags.

Min sista dag som praktikant var bra. Väldigt bra faktiskt. Jag har haft en jättejättebra praktik, så jag är nöjd som aldrig förr! Det blev väldigt mycket "titta" på mitt jobb, men det gjorde ingenting i och med att jag lärde mig så mycket av det. Min handledare Sussi var jättesnäll, jag har varit med på massa fotograferingar och jag har dessutom fått lära mig hur en studio verkligen fungerar och så har jag lärt mig massor om photoshop. 
Jag hade nog min bästa dag i måndags tror jag. Min pojkvän Oscar slutade skolan halv ett (eftersom hans skola är mongo och de slutar så tidigt varje måndag och onsdag. Jag är inte avundsjuk), så när han slutat åkte han till mig och var min modell. Jag fick låna studion i en dryg timma och leka fritt med den, det var fruktansvärt roligt måste jag säga! 

Ja, som ni säkert ser och som jag även sagt innan, så har jag haft en bättre praktikperiod än jag väntat mig. 
Nu är jag sådär jobbigt sugen på att starta eget, ha egen studio och bara jobba som fotograf. Men det får väl vänta några år.. 
Har blivit väldigt inspererad och fått väldigt mycket med mig från min apu, så praktiken från höstterminen i tvåan är nog något jag aldrig kommer glömma.


När jag fick låna studion i måndags så passade vi även på att ta kort på oss bägge två tillsammans med hjälp av stativ och självutlösaren. Tillslut orkade vi inte vara seriösa längre så då blev det såhär fina kort. Vad tycks?

/ Jessica



Praktik nummer två

Skrivet i APU praktik den 2011-10-27 klockan 13:46:09







Hejdär! Efter många om och men så bytte jag tyvärr praktikplats förra veckan. Eller tyvärr kanske jag inte ska säga, jag har haft det hur bra som helst här, på Gumshallen. Gumshallen är en motionshall där vi tillbringar vår första lektion på onsdagar. Vi har alltså idrott här. Här har jag fått gjort en massa saker jag som jag tänkte berätta om.

Först och främst har jag blivit stämplad som "Fotografen", det har varit lite kul faktiskt. I fredags var min första dag, då fotade jag alla hallar här inne till en broschyr som jag, och en annan tjej i klassen som läser journalistik, fixade ihop. Den bestod alltså av bilder samt en del text om både Gumshallen och Kropen.

I söndags kväll åkte jag till Gripenhallen och fotade en av alla innebandymatcher som spelades där, och sedan tog jag mig upp till Hjortensbergsbadet och fotade simskolan. Tisdagskväll fotade jag barngympan som hölls här i Gumshallen och igår fotade jag detaljbilder på bland annat racket, innebandybollar och badmintonbollar. Förutom att fota galet har jag redigerat alla bilder också.

Med andra ord så har det varit skitbra! Jag har fått göra det jag älskar mest och dessutom har jag fotat saker jag inte är van vid vilket har varit väldigt lärorikt för mig.

/Alexandra, www.alexandraeriksson.se


Sofia rapporterar från c/o lönnström

Skrivet i APU praktik den 2011-10-25 klockan 16:53:37

Tja allihopa!

Det är Sofia vid tangenterna och jag tänkte bara skriva en update om min praktikplats - min asgrymma praktikplats, rättare sagt!

Jag är på en reklambyrå som heter Care of Lönnström och har det sjukt bra! Jag får roliga arbetsuppgifter, har jättetrevliga och roliga människor omkring mig, skön stämning och den här tiden har varit väldigt, väldigt lärorik!

Hittills har jag bl.a. fått göra en digital skiss på en hemsida, göra pictogram, lägga upp en hemsida som blivit översatt från svenska till engelska, varit på ett tryckeri (Dahlströms) och blivit visad runt i tryckeriet, och - sist men inte minst - designat en logga som blev inskickad till kunden! Min första logga ever! Blev så sjukt taggad av det!

Min stora uppgift under hela praktikperioden är att göra en skiss på en hemsida till en tänkt kund - och då menar jag inte en blyertskladd på ett papper, utan en noggrann digital skiss i Illustrater. Har till och med gjort en liten animation i Flash... Askul. Har jobbat med det hela förra veckan och igår och idag, och nu börjar jag känna mig färdig. Ska bli kul att få feedback på det sen.

Det har gått sju dagar nu och det är tre kvar. Jag. Vill. Inte. Sluta. Även fast nästa vecka är höstlov så känns det astråkigt att avsluta praktiken - då kanske ni förstår hur mycket jag trivs...! Här får ni lite bilder att kolla på:


Fredrik och Love. Busiga killar...
Lönnström himself...!


Peace!
/Sofia



Redovisningar, foto och massor med prat.

Skrivet i APU praktik den 2011-10-25 klockan 10:42:51

De här två veckorna har jag haft väldigt mycket genomgångar med eleverna. Från Copyright och facebook
till hur nyhetsstudior är uppbyggda. Slänger in två bilder från idag. Ha det bra!

Såhär står jag och redovisar inför högstadieelever (såklart har jag inte mitt skrivbord uppe utan presentationer!)
Jag har vuxit väldigt mycket som person genom att stå framför elever och prata. Nyttigt som tusan!
Men faktiskt fortfarande lite läskigt.. Känner dock inte att jag är rädd för att göra brort mig, vilket är bra!

Klistrade ihop en power point om copyright och facebook (upphovsrätt ang. bilder på FB) vilket eleverna
verkade visa stort intresse, och jag skrämde nog upp dom lite när jag berättade att facebook får använda
allas bilder till vad dom vill! Hihihih.

/Pernilla Carlsson.


Tisdag!

Skrivet i APU praktik den 2011-10-25 klockan 09:37:59

Blev ingen vanlig APU för mig den här veckan heller så jag är i skolan,
men det är inte fel heller! Idag ska jag fota en vän till mig i studion,
träna lite ljus och lite så som Frida Larsson fick lära sig och träna på mig.
Det var spännande och jag hoppas jag kan få minst en lika bra bild som
Frida fick, hon var sjukt duktig på ljus!
Ska även fota lärarna till deras "skyltar" men det kommer vara lite då
& då under hela veckan, när de har tid helt enkelt. Får se vad som
händer mer, kan iallafall säga att det är sjukt roligt här!
Hoppas ni också har det bra! Hej mer er!
/ Elina


Rockfoto/rodeo magazine

Skrivet i APU praktik den 2011-10-24 klockan 11:49:03

Hej på er alla där ute! 
Jag har inte skrivit något på bloggen innan förutom min presentation så jag tänkte berätta lite om min praktikplats. 

Jag är hos våran fotolärare Emma Svensson här i Stockholm på Radar magazine/rockfoto i deras studio och har fått göra lika olika saker den första veckan. 
Jag har dock varit sjuk två dagar förra veckan så jag kunde inte göra så himla mycket men jag hoppas att denna vecka kommer med mer jobb! :) 

Första dagen när jag kom hit så var det bara tråkigt pappersarbete och så fick jag följa med Emma på en plåtning där hon skulle fota några anställda på en firma till deras hemsida. 
Sedan fick jag sitta och rensa hennes kvitton och rensa Johannes kvitton efter det. 
Efter det så åkte vi till lägenheten på söder där jag bor och jag stormtrivs. 
Jag har wii, playstation 3 och en hel kasse med spel så jag har suttit och lirat mariokart när jag har haft tid över så nu är jag king på det igen! 

Jag har fått jobba både hemifrån och varit i studion och idag så är jag här i studion med Isabell och har hjälpt henne städa lite men nu ska jag och hon dra och slänga en stor bakgrund någonstans som jag fick klippa sönder till små bollar och tejpa ihop. 
Efter det drar vi till söder där vi skulle hämta några tavlor på ett kafé från Emma och efter det drar vi och käkar. 

På torsdag har jag ett fotojobb som jag uppdaterar er om senare! :) 

/ Nathalie


Veckans "Praktik"

Skrivet i APU praktik den 2011-10-23 klockan 19:24:59

Hallå! Under den här veckan som har varit, så har jag inte riktigt haft en likadan prakitk- vecka som de flesta andra i Media- Klassen verkar ha haft. Utan jag och en annan tjej har istället fått hålla på med ett litet projektarbete som går ut på att vi ska hjälpa en kör här i Nyköping, och göra affischer, en tidningsannons och lite annat smått och gott! ^^
Så under den här veckan så har jag mest haft sköna sovmornar, haft en kort träff med kören som vi arbetar med, och påbörjat skapandet av en affisch och en tidningsannons!
Tyvärr så har jag inga bilder att bjuda på, men om ni vill veta mer om kören så kan ni klicka här, så kommer ni till deras hemsida :)

Ha en mysig kväll!
/Rebecca


Praktik på Stockholms mörka bakgator

Skrivet i APU praktik den 2011-10-21 klockan 19:49:32

Nej, så mörka är dom inte.


En dag full med roligheter. En vecka full med roligheter. Snart tre dagar till med roligheter.

Som ni sett på alla tidigare inlägg i bloggen har vi praktik nu. Eller APU som det så fint heter. Jag letade som en galning efter praktikplats, har nog aldrig suttit så mycket vid datorn förut. Jag sökte praktik på massa ställen men i mailen som jag fick tillbaka stod det alltid "Vi kan tyvärr inte ta emot praktikanter", "Tyvärr är jag pappaledig denna termin", "Vi har redan fullt med praktikanter just nu". Typ. Men tillslut fick jag tillbaka ett mail där det typ stod "Jag har tyvärr svårt att ta emot praktikanter, men jag gillade ditt smöriga mail så du är välkommen". Äntligen fick jag en praktikplats!!

Nu har jag varit ute på praktik i 5 dagar hos Sussi Ardenfors. Hon är fotograf och har sitt eget lilla företag som heter "Ateljé Photos 4 U". Och eftersom hennes Ateljé ligger i Sollentuna och min pojkvän bor i Sollentuna, så passade det ju så perfekt att jag kan bo hos min pojkvän och ha nära till jobbet varje dag. Så sjukt bra!

Jag kan inte säga annat än att jag trivs som strumpan i skon, som fisken i vattnet eller som handen i hansken. Min handledare är supergullig och även fast jag inte får göra så mycket så lär jag mig mer än massor. Det är verkligen skitkul!



Här är hennes butik, studion är en våning ner. Så, här är jag varje dag :)



/ Jessica


Hallu!

Skrivet i APU praktik den 2011-10-21 klockan 11:58:45

Jag har inte börjat min riktiga APU än så jag är rektorns & lärarnas assistent.
Har under veckan fota runt lite klasser och bilder på skolan som Fredrik ska
sätta ihop till en bildspelsfilm med min hjälp senare. Den filmen ska vi ha på
Öppet hus. Fick även ställa upp som modell för Frida Larsson i klassen som
är hos bildproffsen, hon skulle fotat rektorn men hon kunde inte så jag blev
"utsatt" för det istället. Igår var jag på gymnasiemässan från 9.40 till 20.00
och hjälpte till, lika roligt som förra året men det känns i benen idag kan jag
säga! Idag skulle jag fotat min lärare Tonys barn men det blev lite ändringar
så det ska jag göra nästa vecka någon morgon innan jag börjar på min APU.
Istället har jag fotat och redigerat ihop nya "skyltar" till fotostudions dörr,
biblioteket och matsalen.
Blev hel nöjd med resultaten!
Efter jag har hjälpt Fredrik med filmen slutar jag för dagen och för veckan.
Har haft riktigt roligt den här veckan!

Slänger in en lite udda bild från veckan på mig som är tagen till 100% av bara mig!


/ Elina Johansson-Wallin "the boss" - min blogg pinupdoll


Praktik på film i Sörmland

Skrivet i APU praktik den 2011-10-20 klockan 18:16:30

Tänkte att jag skulle visa och berätta lite om vad jag har fått göra på min praktikplats i veckan. Jag har vart med en annan tjej från klassen, Elin, som har rörlig bild. I början av veckan fick vi testa på att göra en kartongfilm i stop-motion, vi fick klippa till våran egna kartong, fixa bakgrunder och göra våra egna gubbar i lera. Filmen handlade om en dinosaurie som växer upp och den blev faktiskt ganska bra. Har tyvärr inte filmen ännu så jag kan inte visa den men kan iallafall visa lite bilder.
Igår åkte vi med till Strängnäs där vi först fick träffa en massa barn i olika åldrar som skulle ha skolbioval och senare på dagen var vi med på en teknikmässa där det var lite äldre folk, mest lärare, som fick höra en del om modern mediateknik, ganska intressant faktiskt! Och idag åkte vi med till Katrineholm där dom också hade en teknikmässa. Mycket åkande alltså och det har blivit två långa dagar, både igår och idag kom vi hem vid klockan 6, men det gör inte så mycket för imorgon är vi ledig!

Här kommer lite bilder!











/Frida P


En början på mitt arbetsliv..

Skrivet i APU praktik den 2011-10-19 klockan 10:48:39



Hallå där! Jag börjar med att slänga in två bilder jag fotade i helgen, en på frost och en på någon gammal
rutten blomma av något slag haha!

Just nu sitter jag på min gamla skola i min gamla bildsal med ett helt gäng åttor som kollar på en film på engelska. 
Jag har valt att ha min APU-plats på Malmaskolan där jag gick i högstadiet.
Jag hänger med min gamla bildlärare Maarit Cooper då jag ska hjälpa henne att lära ut
lite grunder i foto då det inte är en av hennes starka sidor, även fast hon är grym på att rita!

Gårdagen var min första dag då Maarit är ledig på måndagar, så en till helgdag till mig, check! 
Igår presenterade jag mig för en klass med sjuor. Dom är 13 år, jag hade faktiskt glömt bort hur liten
man var då, eller har generationerna krymt? Anyway så var jag faktiskt nervös. Jag har ingen aning
om varför, dom är ju 5 år yngre än mig så vad är det värsta dom skulle kunna göra? Bua och kasta 
rutten frukt på mig? Nejdå, dom var faktiskt trevlig, lite blyga inför mig och högljudda, som alla barn i
den åldern är!

Jag var sedan med på en bildlektion med en klass med nior, min lillebror går i den klassen för övrigt och
hans teckning han hade målat var lite speciell.. en jättestor mask med en prinsessa på? vad fan liksom haha..
Där presenterade Maarit mig och vi berättade att jag kommer hjälpa till under deras pågående thing som 
dom sysslar med på engelskan. Dom har en rockgrupp eller en popgrupp (eller vilken musik dom nu gillar..)
som dom ska göra en hemsida till. Jag ska vara där och fotografera dom så att dom kan göra som ett
skivomslag ungefär. Ska photoshopa, fotografera, fixa och trixa så som dom vill ha det, Maarit tyckte att
det skulle bli som ett uppdrag för mig och 'leka' lite som en fotograf liksom. Kommer nog bli jätteroligt,
ser fram emot det riktigt mycket faktiskt!

Sista lektionen som jag hade var en klass med åttor, där började jag lektionen med att berätta vem jag är
och vad jag gör här. Såg faktiskt ett par leende på läpparna på vissa av eleverna (vilket jag tycker är
urkul!). Efter det drog jag igång en power point redovisning jag klistrade och klippte ihop på mina raster
under dagen. Maarit hade gått igenom lite reklam med dom innan jag började så jag tänkte spinna vidare
lite på det. Så jag tog upp lite om etos, gick igenom hur en nyhetsstudio och bolibompastudion är uppbyggd,
hur programledarna klär sig och varför. Fick igång eleverna då jag hade lagt in frågor i min redovisning
och dom verkade faktiskt tycka att det var roligt. Efter det hade vi ca 30 minuter kvar av lektionen så jag
och Maarit hade skrivit små lappar med olika känslor skriva på som dom skulle få fotografera och tolka,
vissa lyckades faktiskt riktigt, riktigt bra, medans andra fotograferade en matte-bok då de hade känslan
"hat". Kul att se hur högstadieelever tolkar sådant när dom inte går en media utbildning som jag gör. 
Fick även en kommentar på facebook av en mamma till en av eleverna att eleven hade tyckt att lektionen
var riktigt rolig och bra, sånt känns så himla kul! :)

Idag ska jag ha årskurserna 6-9 på bild-profilen, ska fotografera dom och fixa iordning en blogg efter
deras önskningar, kommer bli riktigt roligt! :)

Avslutar med en bild på en ekorre! :) / Pernilla Carlsson - www.chaosflickan.blogg.se 


Isabell, vad gör du på Bartos Media?

Skrivet i APU praktik den 2011-10-18 klockan 11:59:47


- Tjaa.. inte mycket just nu. Eating some lunch och kollar runt på world wide web. Annars är jag ej så sysslolös då jag ska presentera ett kit för en kund nästa vecka och eftersom jag inte riktigt är bästa vän med Illustrator och InDesign blir det lite kämpigt. Men kul! Och givande.
Utmanar man sig inte så lär man sig inget heller.
Bjuder er även på en mycket vacker bild från mitt arbetsbord. Jag är ett fan av ordning och reda. Eller...



Första praktikdagen

Skrivet i APU praktik den 2011-10-17 klockan 19:31:21

Idag var det dags för praktik (APU), något man har gått och längtat ett tag efter. Jag själv hade turen att få praktik på Bildproffsen de här veckorna nu i höst. Det blev en riktigt bra start på det hela där jag och min handledare, som heter Marie, var och fotade (det var ju mest hon som fotade), en lägenhet för en extra tidning/bilaga till tidningen Succé med inredningstips. Jag hjälpte till och assisterade henne med reflexskärm och fotade runt lite själv i lägenheten för att öva lite samt att jag tog lite "behind the scenes" bilder. Jag får dock inte dela med mig av mina bilder från lägenheten, för de får er publiceras. Det är lite synd för det var extremt mysigt där, jag skulle verkligen kunna tänka mig att bo där. Men jag kan nog bjuda på en bild på en gammal kamera från Bildproffsens lokaler, för att ni läsare inte ska gå bild-lösa.



/Frida Larsson - www.fridalarssonphotos.blogg.se


Praktik och natur

Skrivet i APU praktik den 2011-10-17 klockan 17:45:20




Börjar inlägget med några naturbilder och samt ett hej. Så hej! Här är två bilder jag fotade i lördags när jag var på en liten fotopromenad med min pojke. Tycker de blev väldigt fina.

Men det jag faktiskt tänkte prata om är praktiken. Vi har under vecka 42 & 43 APU och jag ska vara på fotoavdelningen på SN. Där har jag alltså tillbringat min första APU-dag idag. Jag var med fotografen på SN och åkte runt på sammanlagt 4 fotojobb. Fanns inte så mycket för mig att göra mer än att kolla på, men jag tog några bilder själv och så höll jag i lite bixtrar. Jag fick även fota till en artikel.

Ärligt talat kändes det inte sådär jättebra faktiskt. Jag hade förväntat mig att det skulle kännas bättre och roligare. Men jag kanske borde ge det lite tid också. Tyvärr får ni inte se några bilder för jag hade inte med min kamera.

/Alexandra, www.alexandraeriksson.se


FBL006 - 60's

Skrivet i Arbeten och uppgifter den 2011-10-14 klockan 14:23:34





Jag och Rebecca hade 60-80 talet på fotohistoria uppgiften och vi skulle ta en varsin bild som efterliknar den tidsperioden. Jag valde att ta en bild som efterlikar Twiggy, kanske inte världens snyggaste bild men men...

/Frida P


Svart Bil

Skrivet i Allmänt den 2011-10-14 klockan 14:14:07

Såg att Elina lagt ut bilder på bilar så då gör väl jag oxå det, bara för att sno hennes "thunder". XD
Tog lite bilder på våran bil förra veckan eftersom att vi ska sälja den.



Tjoba!

Skrivet i Allmänt den 2011-10-14 klockan 13:59:09

Hejsan hoppsan farmor!Nej men jag var en av de 3 som tyvärr inte kunde följa med på våran roadtrip, men jag hade kul ändå!
Här får ni några bilder från åkerracet som jag var på istället den helgen!

Åkerrace elina2

Åkerrace elina

Åkerrace elina3
/ Elina


FBL006

Skrivet i Arbeten och uppgifter den 2011-10-14 klockan 11:33:29

Vi fick i uppgift att tolka en svensk känd fotograf, jag och Gina fick 1980-2000-talet och jag valde Hans Gedda (lite för att han är född i Flen, 1 mil från där jag bor alltså haha!). Här är mina bilder jag tolkade men även hans. :)


Hans bild, och nedanför är min tolkning. 

Här ärden andra bilden jag valde att försöka efterlikna:



/ Pernilla Carlsson.



Roadtripen från Emmas perspektiv

Skrivet i Fotoresor den 2011-10-11 klockan 22:33:13

Sååå, fick ett mail ifrån Lärar-Emma där hon bad mig blogga hennes bilder, så det ska göras! :D
Här kommer dom! :)

//Gina



Fbl006- 60's

Skrivet i Arbeten och uppgifter den 2011-10-11 klockan 12:14:31


Just nu håller vi på med fotohistoria i skolan, där man bland annat ska ta en bild som passar in på de årtal som man har fått. Så, jag och Frida P fick 60-80-talet och här är mitt svar på dessa årtal. Det kanske syns vem jag försöker likna också ;)
/Rebecca


ROADTRIP - Dag 2

Skrivet i Fotoresor den 2011-10-11 klockan 10:11:11

Jaha, då var det väl min tur då. Här är lite bilder jag tagit under dag 2 och en video för att variera sig lite. Videon är dock filmad under dag 1 också men det gör väl inget? :D

//Gina






Med olika skärpedjup, manuell fokus och en självutlösare

Skrivet i Allmänt den 2011-10-10 klockan 12:04:53

Hallå i höstrusket!
Sofia har tidigare visat ett par bilder för er där fokusen låg, som rubriken lyder, på skärpedjup, manuell fokus och självutlösare. Jag tänkte ta mig den förtjusande äran och göra likadant, så here we go!:







Berättelsen om ett par skor / Mystisk / Hemmasnickrat självutlösarporträtt



Roadtripp/Fotoresa dag 2

Skrivet i Fotoresor den 2011-10-07 klockan 17:06:00

Dag två besökte vi en nationalpark, Brösarps backar, Malmö och sist men inte minst Öresundsbron, där vi tog bilder med lång slutartid. Här är några bilder som jag tagit dag två.
Jag kör på principen att en bild säger mer än tusen ord, och jag har fyra stycken så de borde täcka att jag inte skriver mer än såhär. Enjoy!

/Frida Larsson



Gina Boström

Skrivet i Om oss den 2011-10-07 klockan 16:23:00

Ditt fullständiga namn och ålder.
Gina Anna Therese Boström. 17 år gammal, 18 i januari.

Beskriv dig själv med 5 ord.
Kreativ, lättroad, hyper, smått trög & datanörd.

Vad har du för kamerautrustning?
Canon EOS 500D och objektiven 18-55/4-5.6 IS, 55-250/4-5.6 IS & 50/1.8 II. Plus pappas gamla stativ.

Vad gör du om du inte fotograferar?
Jag tecknar, lyssnar på musik, hänger med kompisar & planerar galna upptåg. :)

Vad gillar du för musik?
Jag gillar sån där musik som ingen annan brukar gilla, typ indie, brittpop, alternative m.m. mest sånnadär hipster-band som ingen känner till. LOL

Vill du flytta hemifrån? varför/varför inte
Jag vill flytta hemifrån för att jag vill kunna köpa tallrikar, bestick och glas och fylla mitt nya hem med plåtburkar, färglada prylar och onödigt skräp. :D


Roadtrip - Dag 1.

Skrivet i Fotoresor den 2011-10-07 klockan 13:07:27

Vi står alla utanför skolan spända, glada och taggade för resan vi ska göra.
Klockan är halv 9 och vi inväntar våran fotolärare Emma och hennes nya Assistent Isabelle.
Alla står och pratar och är helt spända på vad denna resa kommer att bjuda på.
Efter att vi har fått reda på att det har blivit en försening och vi beräknas åka en timme
senare ligger ett fåtal personer på sin packning på trottoarskanten men inga sura miner för det!

Emma Och Isabelle kommer så småningen om och vi packar in all denna gigantiska packnig
i den vita mini-bussen och den ljusblåa Saaben. Pernilla, Frida och Nathalie placeras i Saaben
med Isabelle, Sofia, Frida, Gina, Alexandra, Rebecca och Jessica tar plats i den vita bussen.
Vi åker i bilarna med musik som spelas ut ur högtalarna, ett glatt humör och många
förväntansfulla ögon som tindrar. 

Vårat första stopp att fotografera är i en hage i Haraldsmåla, Slänger in en bild så ni
får ett hum om hur det såg ut!


Nästa stopp var när vi precis hade åkt över Ölands-bron vid ett pumpa fält, det var någon slags
pumpa-festival där så det var pumpor nästintill överallt haha! Det relaterade såklart i
väldigt måna bilder med pumpor som motiv! Slänger in en pump-bild också!

Här är en bild på Nathalie "in action" i bilen!

Nästa stopp på våran färd var "Allvaret". Slänger in några macro bilder därifrån också!




En bit där ifrån hittade vi två hagar med en häst, ett föl och ett par får som vi fotade :)


Har bilder från andra ställen, slänger upp bilderna från uppgiften vi hade senare!

/ Pernilla Carlsson.


ROADTRIP/FOTORESA 2011 - DAG 1

Skrivet i Fotoresor den 2011-10-07 klockan 12:53:36


Alexandra, Frida


Pernilla, Alexandra, Nathalie, Jessica, Gina, Sofia



Sofia, Alexandra


Jessica, Frida, Alexandra


Jessica, Nathalie, Alexander (någon kille från LBS i Lund), Frida, Sofia, Gina (älskar minen!♥), Alexandra, Pernilla


Fick bensinstopp mitt ute i ingenstans. Fick skrattatack på Mc'donalds i Oskarshamn så att folk tittade snett på oss, gina skrattade åt något och det slutade med att alla skrattade åt henne, haha! Fotade pumpor, sälar och hjortar på Öland. Åkte till LBS i Lund där vi skulle sova, var helt utmattade efter en lång dag men vi ställde upp i en musiktävling iallafall, lagen från våran skola kom sisst... meeeeen vi är rätt bra ändå!

Vill ni se bilderna som jag tog på resan så finns dom på min egna fotoblogg http://friidaaafoto.blogg.se/

//Frida P


Plåtning med Håkan Juholt

Skrivet i Arbeten och uppgifter den 2011-10-06 klockan 19:08:45

Imorse mötte jag upp Sofia Andersson (från min fotoklass) på Stockholms Centralstation. Vi letade oss sedan fram till Riddarhustorget för att träffa lärar-Emma och en reporter som hette Kalle. Men vad gjorde vi där då?

Jo, vi fick förmånen att följa med Emma på ett av hennes foto-jobb, denna gång var det Håkan Juholt som skulle plåtas. Vi fick komma in till hans kontor, och så fick vi ha såna där coola "besökare"-lappar på oss. Ni vet såna där inplastade som hänger i en klämma som man känner sig skitVIP:ig i!

Journalist-Kalle intervjuade först Håkan i typ lite mindre än en timma, samtidigt som Emma smög runt på hans kontor och plåtade intervjun. Jag och Sofia satt bara och tittade och lyssnade. Håkan pratade och pratade och pratade sådär mycket som bara en politiker kan göra, men det var sjukt mycket mer intressant än jag väntat mig!

Efter intervjun skulle det plåtas utanför, jag och Sofia fick förmånen att vara Emmas grymma assistenter.
Även fast det inte var jag som fotade, utan liksom bara stod på sidan av och tittade, så lärde jag mig så galet mycket idag.
Har haft en AWESOME DAG helt enkelt!

Lägger upp lite behind the scenes-bilder från dagen så ni också får se!

Jessica



Håkan Juholt, Emma Svensson



Håkan Juholt



Håkan Juholt, Sofia Andersson, Emma Svensson, Kalle


Ljusuppgift!

Skrivet i Allmänt den 2011-10-06 klockan 12:43:20

För ett par veckor sedan hade vi en uppgift som innehöll olika sorters ljus, vilket ni har ett exempel på här nedan där Jessica & Alexandra laddat upp sina fina bilder.
Jag tog mig en tur ut i blomrabatten och detta var vad jag fick för resultat;







Motljus / ljus från sidan / hårt ljus

/Isabell